Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları!
Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları!, doktor sitemizde, Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları! başlığı altında sağlığımız için Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları! ile alakalı geniş bir şekilde bilgiler aktaracağız..
Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları!
Son zamanlarda gittikçe artan ev teknolojilerin başında kadınların yükünü hafifleten bulaşık makineleri yer alıyor. Evin en mühim beyaz eşyalarından birisi olan bulaşık makinesi doğru kullanılmadığında makinenin ömrü kısalıyor. Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hatalar neler gelin hep birlikte göz atalım…
Yoğun iş temposunda yaşamımızı kolaylaştıran icatlar içinde bulaşık makineleri yer alıyor. Bulaşık makinelerinin kullanımı da diğer elektronik eşyalar gibi dikkat ister. Mutfaklarda çıkan tonlarca bulaşığı bir çırpıda yıkayan bulaşık makinelerini kullanırken makinenin daha uzun ömürlü olması için dikkat etmeniz gereken bazı detaylar yer alıyor. Beyaz eşya uzman kişilerına göre bulaşık makinesini yanlış yahut fazla doldurmak, gereğinden fazla deterjan kullanmak gibi hatalar makinenizin ömrünü kısaltır. İşte bulaşık makinenizin ömrünü kısaltan hatalar:
BULAŞIKLARI AKITMADAN MAKİNEYE YERLEŞTİRMEK
Her ne kadar bulaşık deterjanı reklamlarında bulaşıklarda biriken artıkları yıkanmamasını belirtseler de tam anlamıyla öyle olmaması gerekiyor. Çünkü eğer bütün yemek kalıntıları olan tabakları doğrudan makineye atılırsa zamanla tahliye borusunun tıkanmasına neden olmaktadır. Bu durum hem makinenin temiz yıkamamasına hem de kısa bir sürede bozulmasına neden olacaktır.
ÇOK FAZLA DETERJAN KULLANMAK
Bulaşık makinelerinin kendi deterjan bölümüne dışında deterjan koymak makinelerin daha iyi temizlemesini sağlamaz. Tam tersi bulaşık makinenize ekleyeceğiniz fazla deterjan, makinenizin yıkama ve yağmur pompalarında kalıntı birikmesine neden olmaktadır.
AZ BULAŞIK İLE MAKİNEYİ ÇALIŞTIRMAK
Uzmanlara göre bulaşık makinenizi tam anlamıyla dolduğunda çalıştırmalısınız. Böylelikle yalnızca su ve elektrik tasarrufu yapmaz, bulaşık makinenizin kullanım ömrünü de uzatarak daha verimli hale getirmiş olursunuz.
MAKİNENİN KONTROLLERİNİ DÜZENLİ YAPTIRMAMAK
Bulaşık makinenizde bir problem yaşanıyorsa tamirci çağırmak yerine kesinlikle bir teknik servis uzmanından yardım almalısınız. Ayrıca bulaşık makinenizin kontrollerini düzenli bir biçimde yapmanız makinenin ömrü yönünden çok mühimdir. Deneyimli bir tamircinin su sızıntılarını, gevşek, hasarlı supapları ve kapı poblemlerinı kontrol etmesi mühimdir. Bu düzenli kontroller, makinenizin verimli çalışmasını sağlayacak ve uzun soluklu zamanda sizi onarım maliyetlerinden kurtaracak.
BULAŞIK MAKİNESİNİN FARKLI RAFLARINA KESKİN EŞYALAR KOYMAK
Bıçak gibi keskin eşyalar, rafların metalini kaplayan plastiği kazıyıp bu rafların paslanmasına yol açar ve bunun yanı sıra bulaşık makinenizi parçalamaya başlar. Bundan dolayı bıçakları gümüş rafa yerleştirmelisiniz.
MAKİNEYİ FAZLA BULAŞIK İLE DOLDURMAK
Bulaşık makinesini gereğinden fazla doldurmak aşırı ısınma olasılığını artırır. Bulaşık makinelerinin içindeki parçaların çoğunda aşırı ısınmaya karşı koruma sağlayan bir güvenlik cihaz bulunur. Lakin bulaşık makinesini çok fazla doldurmak bu cihazların işini zorlaştırır ve bu da bulaşık makinenizde arızaya sebebiyet verebilir.
BULAŞIK MAKİNESİNİN FİLTRESİNİ TEMİZLEMEMEK
İlk durulamadan sonra kalan yemek kalıntıları bulaşık makinenizin filtresinde toplanır. Filtrede ortaya çıkabilecek tıkanmaları önlemek için filtrenizi haftada bir kez boşaltmanız gerekir. Böylelikle makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.
YANLIŞ PROGRAMDA MAKİNEYİ ÇALIŞTIRMAK
Su ve enerji tasarrufu için daha bi hayli hızlı ve ekonomik bir program kullanmak cazip gelebilir fakat bu yolla yalnızca makineni