Hangi iç organlar olmadan da yaşanır? Safra kesesi olmazsa ne olur?
Hangi iç organlar olmadan da yaşanır? Safra kesesi olmazsa ne olur?, doktor sitemizde, Hangi iç organlar olmadan da yaşanır? Safra kesesi olmazsa ne olur? başlığı altında sağlığımız için Hangi iç organlar olmadan da yaşanır? Safra kesesi olmazsa ne olur? ile alakalı geniş bir şekilde bilgiler aktaracağız..
Hangi iç organlar olmadan da yaşanır? Safra kesesi olmazsa ne olur?
Vücudumuzda bulunan bazı organların olmamasına rağmen sağlıklı bir biçimde yaşayabileceğimizi biliyor musunuz? Peki İnsan sağlık yönünden hangi iç organlara ihtiyaç duymaz? Sizler için vücudumuzdaki iç organları ve işlevlerini araştırmaya koyulduk. Haberin detayında hangi iç organlar olmadan yaşayabileceğinizi bulacaksınızdır.
İnsan sağlığının işlevselliği yönünden bir bütün olarak yaratılan iç organlarımızdan bazılarının olmaması bu sağlık sürecinin bozulmadığını ispatlayan bazı çalışmalar yapıldı. Elbetteki bir organın olmaması aksaklığa neden olmaktadır. Lakin bazı organlardan iki tane olması veya yaptığı görevi başka organında yapmasından dolayı eksildiklerinde oldukça önemli sağlık problemi olmaz. Yüzsenelerdır bununla alakalı yapılan çalışmalarda insan vücudundan cerrahi operasyonla alınan bazı organlara rağmen sağlığın çok etkilenmediği gözlemlenmiştir. Lakin bu hastaların daha sağlıklı ve dikkatli beslenmeleri gerekir.
PEKİ İNSAN SAĞLIK AÇISINDAN HANGİ İÇ ORGANLARA İHTİYAÇ DUYMAZ?
– Safra kesesi karaciğerin alt bölümünde bulunan ufak bir organdır. Karaciğerin vücuttaki tüm toksinleri toplayıp atmakla görevlidir. Bu toplama atma sırasında safra kesesi de biriken yağları toplar ve basit bir şekilde sindirmeye yardımcı olmaktadır. Lakin bu görevin aynısını bağırsaklarda yapar. Bazı etkenlerden dolayı safra kesesi yağları sindiremediğin de taş oluşumuna neden olur. Bundan dolayı uzman kişiler içinde biriken taşla birlikte safra kesesini de alır. Safra kesesi alınan bir hastanın yağ sindirme işlevi yavaşladığından uzmanın tavsiye ettiği sağlık menüsünü tüketerek yaşamını sürdürmelidir.
– Dalak karnın sol tarafında bulunur. Kandaki kırmızı kan hücrelerini temizleyerek demir maddesinin vücuda yayılmasını sağlar. Bu görevi aslında iç organların bir çoğu yapar. Dalak aldığı kan miktarını biriktirdiğinden aldığı herhangi bir darbe sırasında iç kanamaya neden olabilir. Bundan dolayı uzman kişiler şişmiş dalağı cerrahi operasyonla vücuda hasar vermeden alır. Enfeksiyonu önlemede etkili olan dalak, vücuttan alındığında birinin bol miktarda C ve D vitaminleri tüketmesi gerekir.
– Bademcik boğazın her iki tarafında bulunur. Vücuda giren enfeksiyonlu hücreleri yok ederek bağışıklığı güçlendiren bademciğin görevinin aynısını bağışıklık sistemi kendisi de yapıyor. Çocuk yaşta deforme olan bademciğin alınmasında bir sakınca yoktur. Lakin bademcik belli bir yaştan sonra alınması sakıncalıdır.
– Besinler sindirim sistemindeki son organ olan kalın bağırsağa kadar gelen her şeyden arındırılmış olur. Kolon olarak da anılan bu bağırsakta ise lifler ve tuzlar ayrılır. Gelişmiş teknoloji ile bu organ olmadan da hastaların sindirimi tamamlayabileceği ispatlandı.
– İdrar torbası olmadan bireyler rahatça tuvalet gereksinimini giderebilirler. Elbetteki bu duruma ek olarak yapay organ yapılabilir.
– Karın sağ bölümünde bulunan apandis içinde herhangi bir besin içermez. Apandisit bağışıklık sistemine destek olarak protein maddesinin vücuda yayılmasını sağlar. Bağırsakların veya böbreklerin iltihaplanması sonucu bu organ hasara uğrar ve patlaması sonucu vücuda ciddi hasar verir. Bundan dolayı şişmesi akabinde cerrahi operasyonla vücuttan alınır.